De Baetere Helft

Joekskapel De Baetere Helft (fon.: de bèèèètùrù hellùft)
is een initiatief van enkele eenzame Venrayse muzikanten. Geheel onvrijwillig verlaten door hun echtgenotes, die zich voor hun muzikale hoogtepunten hadden verbonden met de nu in Venray al bijna legendarische damesjoekskapel met de klinkende naam “Van Toete, Noch Blaoze”, zochten deze muziekgekke mannen elkaar op. Weldra vormden zij een nieuwe joekskapel.

Om uiting te geven aan de wil een einde te maken aan hun gevoel van muzikale verbannenheid noemden deze “lotgenoten” zich met een dikke knipoog naar hun vrouwen:

“De Baetere Helft”.

Versterkt door enkele “vrije” muzikanten stond zo, op 7 september 1994, een nieuwe en louter uit gezellige mannen bestaande joekskapel op de stoep van het Venrayse muziekgebeuren.

Jaarrond presenteert “De Baetere Helft” zich in Venray en ver daarbuiten. Vanzelfsprekend tijdens de carnavalsperiode, maar ook bij gelegenheid van andere evenementen en feestelijkheden, tot in het buitenland toe met blaasmuziek, uiteenlopend van carnaval tot kerst en van smartlap tot feestmars.

Gekleed in zwart met goud, in allerlei verschijningen en variaties, tonen de muzikanten van De Baetere Helft zich van hun beste kant.

Statig zwart met hier en daar een gouden randje, een gouden accent, een gouden blazer of een gouden muts, maar altijd met een gouden noot: beter, best, de Baetere Golden Helft.

De mannen van De Baetere Helft treden graag voor u op. Wilt u meer van deze joekskapel horen of ons uitnodigen, stuur dan een bericht via de contact pagina.